DAVETİYE TASARIMI

Davetiye tasarımında kullanılan renk, çizgi, doku ve yazı karakteri kurumun çizgisini yansıtmalıdır. Davetiye, özel gün ve faaliyetlerde kişiye özel çağrı mesajlarıdır. Davetiye tasarımı göze hitap etmeli, şık ve sade olmalıdır. Tasarımda kullanılan şekil ve fotoğraflar faaliyetin anlam ve önemine uygun olmalıdır. Firma faaliyetlerin başlangıç aşaması insanların davet edilmesidir. Faaliyetin tanıtım amacıyla kullanılan afişi davetiye niteliğindedir. Faaliyet ne kadar güzel olursa olsun, davetiye tasarımı cılız ve sönük ise insanların davete katılma fikrine sıcak bakmamalarına neden olacaktır. 

 Davetiye Tasarımında Dikkat edilmesi Gereken Noktalar  Firma amblem ve logosu davetiyenin en can alıcı yerine konulmalıdır.  Davet program akışı ayrı bir bölümde değerlendirilmelidir.  Davet metni el yazısına yakın bir yazı karakterinde olmalıdır ve içerisinde saygı, nezaket ifadelerinin bulunmasına özen gösterilmelidir.  Faaliyetin adı, faaliyeti özetleyen ve tek satırı geçmeyen ifade olmalıdır.  Davet, saat, tarih ve yer okunaklı düz bir yazı karakteri ile yazılmalıdır.


Davetiye ebatları zarf ebatları ile doğru orantılıdır. Davetiye ebadı zarf ebatından en az birer cm küçük olmalıdır. 1.4. Zarf Modelleri 1.4.1. Diplomat Zarflar  Kâğıt cinsi: I. Hamur 90 g - 110 g İmitasyon Kraft - Formula Kraft  Modeller: Düz, pencereli, silikonlu (yapışkanlı) ve silikonsuz  Ebatlar: 105 x 240 mm ve 110 mm x 235 mm 

En güncel Davetiye modellerini web sitemizden veya iş yerimize gelerek görebilirsiniz.
Düğün konseptinize uygun davetiye modelleri için sizi Gala Davetiye'ye bekliyoruz.